Noviteti
0

Honda pripremila redizajnirani CR-V

Klix.ba
Nakon nedavnog predstavljanja osvježenog modela za tržište Sjeverne Amerike, Honda je predstavila i redizajnirani CR-V namijenjen evropskom tržištu koji će silaziti sa proizvodnih traka Hondine tvornice u Swindonu (Velika Britanija).

Po uzoru na američku varijantu Hondin crossover sa evropskom specifikacijom, koji će publici premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, dobio je nove odbojnike, restilizovana prednja svjetla za maglu, dorađenu masku hladnjaka i modernija prednja LED svjetla.

Tu su i novi kromirani detalji na petim vratima. Najveće promjene ipak su se desile ispod poklopca motora, jer je stari 2,2-litarski i-DTEC motor zamijenjen sa četverocilindarskim 1,6-litarskim i-DTEC dizelskim motorom koji u svom snažnijem izdanju razvija 160 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

Spomenuti motor nudit će se samo uz CR-V sa pogonom preko obje osovine, a za prijenos snage kupci će moći izabrati između 6-stepenog ručnog ili (opciono) novorazvijenog 9-stepenog automatskog mjenjača.

Emisija CO2 u slučaju ručnog mjenjača smanjena je za 11 posto i sada iznosi 130 g/km, dok u slučaju automatskog mjenjača emisija iznosi 135 g/km, što je za 20 posto manje u odnosu na prethodnu varijantu.

CR-V sa pogonom preko prednje osovine nudit će se sa slabijom varijantom spomenutog 1,6-litarskog i-DTEC dizelskog motora koji nudi 120 KS. Prijenos snage vrši se preko 6-stepenog ručnog mjenjača, a emisija CO2 iznosi 117 g/km.