Noviteti
2

Honda predstavila poboljšan Civic

Klix.ba
Honda je predstavila kozmetički i mehanički unaprijeđen Civic, koji će se u evropskim prodajnim salonima pojaviti u januaru naredne godine.

Ponuda Civica proširena je predstavljanjem praktičnije Tourer verzije, koja je svjetlo dana ugledala na prošlom Sajmu automobila u Frankfurtu, a u evropskoj filijali Honde sada su spremna poboljšanja koja stižu uz dvovolumenski hatchback.

Jedno od najbitnijih poboljšanja je nanovo podešen električni servo upravljač, koji će sada vozaču pri većim brzinama osiguravati bolju povratnu informaciju i veću kontrolu. Revizija je izvršena i na amortizerima, a drugačije je podešen i nagib zadnjeg para točkova, što svakako doprinosi boljoj ukupnoj upravljivosti.

Zanimljivo je da su svi zahvati na ovjesu Civica rađeni prema preporukama vlasnika Civica, koje su stizale u Hondine britanske pogone.

Što se tiče vizuelnih razlika, dorađeni Civic dobio je zatamnjene zadnje prozore i nekolicinu crnih karoserijskih detalja koji su prije redizajna bili u boji karoserije automobila. Tu su i drugačije dizajnirane felge, kao i tamniji obrubi blatobrana.

U putničkoj kabini vidljiv je bijeli konac kojim su prošiveni rubovi sjedišta i upravljač, zajedno sa aluminijskim fragmentima u kombinaciji sa sjajnom crnom plastikom.

Kada prodaja počne, očekuje se da će razlika u cijeni u odnosu na dosadašnji Civic biti minimalna.

Vezani članci