Toyota u Ženevi
0

Hibridna tehnologija i brojna poboljšanja postojećih proizvoda

Sarajevo-x.com
Auris Hybrid Synergy Drive (HSD) debitovat će na Sajmu automobila u Ženevi. Lansiranje hibridnog Aurisa predstavlja važan korak na Toyotinom putu ka planiranom uvođenju hibridnog pogona na svim svojim modelima do 2020. godine.

Auris 2010 ima novi, dinamičniji izgled i unaprijeđenu kvalitetu unutrašnjosti, kombinovanu sa širokim izborom od šest pogonskih agregata sa Toyota Optimal Drive tehnologijom i jednim sa HSD pogonom - jedinstvena ponuda tehnologije čistih motora u srcu C-segmenta.

Toyotino liderstvo u težnji ka održivoj mobilnosti označit će europska premijera produkcijskog modela Prius Plug-in hibrida i novi, u potpunosti električni concept FT-EV II. Jedna od brojnih budućih aplikacija Hybrid Synergy Drivea je naredna generacija fuel cell hibrida - model FCHV.

Europski debi na na Ženevskom sajmu imat će i Rav4 2010, sada još sofisticiranije vanjštine i luksuznije opremljene unutrašnjosti. Kompletna paleta motora sada uživa u prednostima Toyota Optimal Drive technologije, postajući tako jedna od najčišćih na tržištu kompaktnih SUV-ova.

Na pozornici, po prvi put u Ženevi nova edicija iQ sa ciljem da zadovolji sve izraženije želje kupaca za personaliziranjem svojih vozila kroz izbor novih vanjskih i unutrašnjih boja i detalja. Cijela iQ paleta sada je doživjela unaprijeđenja ergonomskih odlika i kvalitete izrade unutrašnjih detalja.

Naposlijetku, također europski debi imat će Toyota FT-86 sportski koncept, nastavak dugogodišnje istorije kompanije u stvaranju uzbudljivih sportskih automobila.

Sa pogonom na stražnjim točkovima, FT-86 koncept izrazito je aerodinamično stiliziran sa ergonomski idealnom kabinom u potpunosti podređenom ugodnosti vozača.

Ovaj Toyotin sportski koncept kompaktan je i lagan, kako bi se do maksimuma dovele performanse, agilnost i užitak u vožnji.

Toyotina press konferencija će se održati u utorak, 2. marta, u 16:30 sati u hali broj četiri.