Dašak sporta
0

GT Line za Megane porodicu

Sarajevo-x.com
“Renault” je razvio novu verziju modela Megane sa sportskim afinitetima, nazvanu GT Line, a koja je dostupna u svim karoserijskim verzijama francuskog kompaktnog modela.

Novi GT Line paket donosi specifičan stajling i dinamično orijentisanu vožnju po dostupnoj cijeni, te na taj način prevazilazi „prazninu“ između klasičnog Meganea i izrazito sportskog Meganea Renault Sport. GT Line je sportski paket, dostupan kao opcija na paketu opreme Dynamique, koji potvrđuje da uzbudljiva vožnja može biti cjenom prihvatljiva, a ujedno služi i kao još jedna ilustracija nove “Renaultove” politike "Drive the Change".

Novi Megane GT Line, proizvodi se u istim tvornicama kao i standardni Megane, odnosno u Palenciji (Megane Berlina, Coupe i Grandtour) i Douaiju (Megane Coupe-Cabriolet). Verziju GT Line tako krase specifični sportski detalji, kako izvana, tako i iznutra.

Na prednjem dijelu vozila ističe se novi branik sa drugačijim oblikom usisnika zraka i crnim nosačem registarske tablice, te novim oblikom svjetala za maglu, dok crna pozadina svjetala zaokružuje naglašeno atraktivan nastup. Zadnji dio donosi branik sa donjim dijelom u boji karoserije, u koji je integrisan i decentni difuzor zraka.

U verziji Coupe-Cabriolet, GT Line paket donosi tamne okvire kabine i vjetrobrana. Sve navedeno zaokružuju zatamnjeni 17-inčni Celsium naplaci sa gumama dimenzija 205/50 R17, metalizirana kućišta retrovizora i GT-oznake na maski hladnjaka i poklopcu prtljažnika. Berlina, Coupe i Grandtour verzije se također ističu i 12 mm nižim sportskim ovjesom, dok je kod Coupe-Cabriolet verzije zadržan standardni ovjes, obzirom da je kod ovog automobila naglasak na što većoj udobnosti.

U unutrašnjosti, GT Line-paket donosi nekoliko detalja, koji su do sada bili specifični za Megane Renault Sport, kao što su prednja sjedišta sa dodatnom bočnom potporom, aluminijske papučice nožnih komandi, te instrument-tabla sa analognim brojačem obrtaja. Osim toga, ekskluzivnost ističu i kvake, otvori ventilacije i umeci na prednjoj konzoli od poliranog karbona, te GT-oznake na oblogama vrata, naslonima za glavu i prednjoj konzoli.

GT Line verzija, dostupna je u kombinaciji sa svim standardnim motorima, dostupnim za Megane, kao što su 1.6 16V benzinac sa 110 KS, 1.4 litarski TCe benzinac sa 130 KS, odnosno 1.5 litarski dCi dizelaši sa 85 i 105 KS, te 1.9 litarski dCi sa 130 KS. Uz odličnu opremu Megane GT Line se ističe i odlično odmjerenom cijenom, pa je u petovratnoj Berlina-verziji na bh. tržištu dostupan po akcijskoj cijeni već od 25.990 KM sa PDV-om.