Noviteti
34

GranTurismo MC Centennial Edition: U čast 100 godina Maseratija

Klix.ba
Na Sajmu automobila u New Yorku slavna talijanska automobilska kompanija predstavila je poseban model GranTurismo MC Centennial Edition, kojim je obilježena stogodišnjica postojanja Maseratija.

Automobil će se nuditi kao coupe ili cabriolet, a kupci će moći odabrati jednu od sedam ponuđenih boja karoserije uz koju će se nuditi adekvatne boje unutrašnjosti u kojoj dominira kombinacija vrhunske kože i karbonskih dodataka.

Jubilarnu ediciju pokreće poznati 4,7-litarski V8 motor koji pri 7.000 obrtaja u minuti razvija 460 KS i nudi 520 Nm obrtnog momenta. Za prijenos snage zadužen je 6-stepeni automatski mjenjač. Maksimalna brzina kupea iznosi nešto više od 300 km/h, dok mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 4,5 sekundi.

Kvalitet kočnica najbolje potvrđuje podatak da će GranTurismo MC Centennial Edition sa 100 km/h do potpunog zaustavljanja "potrošiti" samo 33 metra. Ukupne performanse (teže) kabrioletske varijante neznatno su slabije.

"Jubilarni GranTurismo MC predstavlja uzbudljivu ponudu koja u sebi sadrži svu strast i romantiku Maseratijeve tradicije. Zajedno sa modelima Ghibli i Quattroporte, koji su u Sjedinjenim Državama primljeni s dobrodošlicom, GranTurismo MC Centennial Edition je pravi izbor za sve koji žele inspirativan automobil", izjavio je Peter M. Grady, izvršni direktor Maseratija za Sjevernu Ameriku.

Vezani članci