Noviteti
236

Giulia, najsnažnija i najbrža Alfa Romeo stigla u Frankfurt

Piše: Elvir Zubović
Foto: E. Z./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Iako su se svi nadali da će na sajmu automobila u Frankfurtu Alfa Romeo predstaviti cijelu paletu modela nove Giulie, Italijani su u Njemačku dovezi ipak samo najsnažniju verziju Quadrifoglio koja se već pohvalila svojom brzinom na Nurburgringu, odvezavši krug za samo 7 minuta i 39 sekundi. Klix.ba vam iz Frankfurta donosi ekskluzivne fotografije nove Giulie Quadrifoglio.

Alfa Romeo se pohvalila ovim odličnim rezultatom sa "Ringa" u prijepodnevnim satima danas na IAA sajmu u Frankfurtu gdje su predstavili nekoliko primjeraka Giulie Quadrifoglio u atraktivnim bojama Competizione Red, Trofeo Bijela, Crna Vulcano, Vesuvio siva i Montecarlo Blue. Italijanski šarm istaknut je i privlačnom kombinacijom kožnih i Alcantara obloga u unutrašnjosti nove Giulie.

Alfin konkurent BMW-ovom M3 ima 2,9-litarski turbobenzinski 6-cilindrični motor koji je nastao uz pomoć Ferrarija, a proizvodi 510 KS i 600 Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h u samo 3,9 sekundi na putu do najveće brzine od 307 km/h.

Alfa Romeo Giulia ima "suhu" težinu od 1.524 kg koja je idealno raspoređena po osovinama u odnosu od 50:50, što znači da bi u vožnji trebala biti izuzetno upravljiva i dinamična.

Alfa Romeo je ujedno iskoristila premijeru u Frankfurtu da po prvi put objavi i cijenu nove Giulie. Na domaćem tržištu u Italiji Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio trebala bi imati osnovnu cijenu od "oko" 79.000 eura, a u prodaji će se naći već u četvrtom kvartalu ove godine.