Druga generacija većeg Smarta
0

ForFour u pripremi i za SAD

Sarajevo-x.com
Smart je najavio da za tržište Sjedinjenih Američkih država ima planove uvođenja novog petovratnog modela, a koji bi svoje predstavljanje mogao imati već u posljednjem kvartalu naredne godine.
Iako su poznati detalji o novom Smartu zasada vrlo ograničeni, izvjesno je da će novi ForFour biti zasnovan na platformi Nissan Micre. Prve skice daju naslutiti kako će dizajnerski pratiti smjernice koje su zadali ostali modeli Smarta, ali također će u blažoj mjeri biti očita i povezanost sa Nissanovim gradkim automobilom.

Sa novom generacijom ForFoura u Smratu žele proširiti svoju ponudu na tržištu SAD-a, modelom koji će ponuditi znatno više prostora i praktičnosti, ali će ujedno zadržati i vrlo kompaktne i prepoznatljive proporcije.

Uz novu saradnju sa Nissanom, Smart ostaje usko povezan i sa Daimlerom, pa će zahvaljujući tome tehnička rješenja i ponuda motora ovaj put biti bogatija za "veliki" Smart.

Za sada ne postoje zvanične najave o eventualnoj komercijalizaciji novog ForFoura na tržištima Evrope, ali u svakom slučaju Smart će o tome dobro razmisliti jer prethodni ForFour se nije ni izbliza proslavio kao izvorni model ForTwo.