Noviteti
12

Flying Spur W12 S je najbrži četverovratni Bentley do sada

Klix.ba
Sa slovom "S" iza oznake W12 Flying Spur je postao prvi četverovratni model Bentleya koji razvija maksimalnu brzinu iznad 320 km/h.

Flying Spur W12 S pokreće 6-litarski biturbo W12 benzinski motor koji u ovom izdanju raspolaže sa 635 KS i 820 Nm najvećeg obrtnog momenta. Sa dodatnih 10 KS i 20 Nm obrtnog momenta (što je Bentley naglasio slovom „S“ u oznaci modela) ogromni Flying Spur razvija 325 km/h i prvi je produkcijski Bentley s četvero vrata koji razvija maksimalnu brzinu preko 320 km/h.

Raskošan potencijal motora možda se bolje može dočarati podatkom o vremenu koje "letećoj mamuzi" treba da iz mjesta stigne do 100 km/h. 4,5 sekundi možda i nije posebno respektabilno u svijetu supersportskih automobila, ali ovdje se radi o velikoj najluksuznijoj limuzini s kojom stižu i poprilični kilogrami (2.475 kg).

Snaga motora distribuira se na obje osovine, s tim da u Bentleyu naglašavaju da 60 posto ide na zadnju osovinu. Zbog povećanja snage na automobilu su dorađeni pojedini elementi ovjesa i rekalibriran rad amortizera, a Bentley opciono nudi i komplet karbonsko-keramičkih kočnica s čeljustima koja mogu biti crne ili crvene boje.

Pored mehaničkih poboljšanja Flying Spur je osvježen i s nekolicinom karoserijskih dodataka. Uz detalje u sjajno crnoj boji tu su i redizajnirane 21-inčne felge. U tamnom tonu su i kućišta prednjih i zadnjih svjetala, a crna je i maska hladnjaka motora koja je „posuđena“ s modela Flying Spur V8 S.

Pored istaknutog mjesta na D-nosaču krova oznaka W12 S vidljiva je i na naslonima za glavu u unutrašnjosti automobila kakvu, čini se, mogu napraviti samo u Bentleyu i Rolls Royceu. Prve isporuke kupcima očekuju se prije kraja godine.

Vezani članci