Noviteti
6

Fiat otkrio model 500C GQ Edition

Klix.ba
Fiat je u SAD-u predstavio otvoreni model 500C GQ Edition čija će se Coupe verzija na evropskom tržištu predstaviti u martu na ženevskom Sajmu automobila.

Posebna edicija razlikuje se od standardnog modela 500 drugačije dizajniranim prednjim dijelom automobila koji karakterišu veći usisnici zraka, a tu su i posebno dizajnirane 16-inčne felge koje se mogu dobiti sa crnim ili crvenim centralnim poklopcem.

U zadnji difuzor zraka smještene su dvije izduvne cijevi. Fiat je crnu boju koristio za kućišta svjetala i treća vrata, a na B-nosaču krova vidljiva je oznaka edicije GQ 500. Platneni krov pokreće se elektro-motorima i može se sklopiti do brzine od 96 km/h, odnosno podignuti kada brzina ne prelazi 80 km/h. Unutrašnjost je dobila novi trokraki upravljač obložen crnom kožom.

Crne boje su i kožom obložena sjedišta popunjena fragmentima od alkantare. Automobil pokreće 1,4-litarski MultiAir benzinski turbo-motor koji razvija 160 KS i 230 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da 500C od 0 do 100 km/h stigne za malo više od 7 sekundi.

Prenos snage na prednju osovinu vrši se preko 5-stepenog ručnog mjenjača. Raspoloživ u tri boje karoserije (crna, bijela i granitna), Fiat 500C GQ Edition u prodajne salone stići će početkom naredne godine.