Noviteti
10

FIAT će model 124 Spider ponuditi i u Abarth izdanju

Klix.ba
Iz FIAT-a su stigle informacije da će se njihova interpretacija roadstera zasnovana na Mazdi MX-5 moći kupiti u dvije verzije. Iza snažnije verzije, koja bi svojim ukupnim performansama trebala biti dostojan protivnik Porscheovom Boxsteru, stoji čuvena kompanija Abarth.

"Ako ispred svega ostalog stavljate performanse, ponudit ćemo vam 124 Spider u Abarth izdanju", izjavio je direktor operacija grupacije FIAT-Chrysler, Alfredo Altavilla. Ubrzo nakon njegove izjave koju će dobro zapamtiti ljubitelji brzih laganih roadstera, pojavili su se prvi renderi na kojima se vidi kako bi mogla izgledati "ljuća" verzija modela 124 Spider.

Zajedno sa dodatnim konjskim snagama automobil bi trebao imati veću masku hladnjaka, a povećani su i otvori usisnika zraka koji su usmjereni na kočnice. Na renderima budućeg 124 Abarth vidljiv je i prednji karbonski usmjerivač zraka, karbonske obloge pragova i Abarthove felge ispod kojih se vide crvene kočne čeljusti. U odnosu na standardnu verziju, automobil bi također trebao biti snižen.

Iz grupacije FCA za sada nema informacija o motorima koji su planirani za italijansku verziju japanskog roadstera, ali se najčešće spominje da će 124 Spider pokretati oslabljena verzija turbo-benzinskog četverocilindarskog motora koji se ugrađuje u Alfa Romeo 4C.