Noviteti
0

Facelift za Fabiju

Klix.ba
Osvježeno lice Fabije
Osvježeno lice Fabije
Škodina popularna, pogotovo na našem tržištu, Fabija će za narednu 2005 dobiti niz novih komponenti koji će joj obezbjediti još bolje šanse na tržištu.

Blage stilske izmjene je pretrpio uglavnom eksterijer, ali i u unutrašnjosti su primjetni novi detalji i riješenja. Očekuje se da će se osvježena Fabia u tvornicama početi sklapati već 9. avgusta, što će uglavnom zavisiti od trenutnih zaliha i potreba tržišta. Izmjene na novoj Fabiji površni poznavaoci neće uopšte primjetiti, a najviše modifikacija su pretrpjeli svjetlosni sklopovi i odbojnici.

Tako na prednjem dijelu najviše pažnje plijeni odbojnik za izmjenjenim otvorima za zrak, koji su sada znatno elegantniji i zrelije dizajnirani što daje sasvim dovoljnu dozu svježine ovom automobillu. Neznatno je promjenjena i maska, a novost si u prednja svjetla sa izmjenjenim rasporedom rasvjetnih tijela.

Na zadnjem dijelu najveća izmjena se odnosi na stop svijetla čija je grafika uz modernizaciju i dalje u kućnom stilu. Pored ovih promjena novost su i nove boje karoserije u ponudi, te aluminijski naplatci dotjeranog dizajna. Unutrašnjost je oplemenjena sa par detalja poput novog volana i instument table, a na prvi pogled sada znatno više podsjeća na nedavno predstavljenu Octaviju.

Naravno u ponudi Fabije će, pored klasične petovratne verzije, ostati i sedanska te kombi verzije koje će pretrpjeti iste modifikacije.