Noviteti
0

Essence inspiracija za novi Infinity G37

Sarajevo-x.com
Japanski proizvođač luksuznih automobila Infiniti je odlučio svom sljedećem G37 coupeu dati stajling koji odgovara najdramatičnijem konceptu firme, Essenceu - te motor koji će više poštovati ekološke norme.

Izvori u Japanu da će sljedeći G37 naslijediti "značajan" dio od dizajnerske linije Essencea, koji je prikazan kao koncept na Geneva Motor Showu 2009.

Sa 4720mm Essence je 65mm duži od sadašnjeg G37 coupéa iako je njegov međuosovinski razmak nešto (50mm) kraći, sa 2800mm. Stajling automobila je agresivniji nego kod sadašnjeg Infinitija G37 s puno oštrijim površinskim naborima i imat će najdramatičniji izgled ikad kad je riječ o Infinitiju.

Essence pokreće bi-turbo 3,7-litarski V6 spojen na električni motor, s kombinovanom snagom od 590 KS. Ali, kako je ta snaga nerealna, vjerovatno će sljedeći G37 biti sa hibridnim motorom.

Izvori u Japanu sugerišu da bi Renault-Nissanovo nedavno povezivanje s Daimlerom moglo ponuditi radikalniju opciju: diesel-električni hibrid. No, insajder u Infinitiju je magazinu Autocar rekao da je ta ideja "poprilično out", prvenstveno zbog jednog od najvećih tržišta automobila, Sjedinjenih Američkih Država.