Noviteti
3

DS-ov paket Performance Line ne donosi i bolje performanse

Piše: E. T.
U (sada) samostalnoj automobilskoj kompaniji DS Automobiles, koja je u sastavu grupacije PSA zadužena za produkciju luksuznih modela, za aktuelnu ponudu svojih modela pripremili su paket Performance Line.

Iako naziv novog paketa koji se nudi uz DS-ove modele DS3, DS4 i DS5 zvuči obećavajuće, svi koji su očekivali više konjskih snaga i bolje ukupne performanse spomenutih modela vjerovatno će ostati razočarani, jer uz Performance Line u ovom slučaju stižu samo estetska poboljšanja.

Kupci uz paket Performance Line mogu očekivati specifičnu boju karoserija i crnu boju krova. Tu su i novodizajnirane aluminijske felge, uvijek u crnoj boji, s crvenim poklopcem centralne rupe na kojem je logo DS-a. Optičku cjelinu zatvaraju crna kućišta vanjskih retrovizora, a trobojni detalji (crvena, bijela i zlatna boja) koji sada čine „potpis“ DS-a mogu se vidjeti na kućištima retrovizora i na zadnjem spojleru. „Tačku na i“ stavljaju crvene oznake na prednjim vratima i poklopcu motora.

Bez obzira na odabrani model, kupac u unutrašnjosti može računati na nove obloge kabine i sjedišta koje se neće nuditi uz standardne modele. Za svo prošivanje korišten je konac u zaštitnim bojama brenda, a pored LED osvjetljenja kabine i nekolicine hromiranih detalja svi će se modeli standardno nuditi sa posljednjim multimedijalnim sistemom kojim se upravlja preko 7-inčnog displeja.

Gama benzinskih (od 110 do 210 KS) i dizelskih (od 100 do 180 KS) motora za sva tri modela iz serije Performance Line zasnovana je na poznatoj ponudi grupacije PSA, s tim da u ponudi neće biti motora bez turbopunjača. U zavisnosti od modela i motora, prijenos snage na podlogu vršit će se preko 6-stepenog ručnog ili 6-stepenog automatskog mjenjača.