Noviteti
3

Dodge predstavio jubilarnu ediciju Chargera i Challengera

Klix.ba
U znak obilježavanje stogodišnjice od osnivanja kompanije, Dodge će svojim kupcima ponuditi posebnu ediciju modela Charger i Challenger.

Jubilarni Charger izvana je prepoznatljiv po drugačijoj masci hladnjaka motora, zadnjem spojleru u boji karoserije, 20-inčnim poliranim aluminijskim felgama i posebnim oznakama edicije.

Unutrašnjost se nudi sa crvenim ili crnim sportskim kožnim sjedištima, drugačije dizajniranim upravljačem i brušenim grafitnim detaljima. Drugačije su dizajnirani i instrumenti, a pored posebnih tepiha tu je i Uconnect infotainment sistem, kao i vrhunski audio-sistem Beats by Dr. Dre.

Kupac može izabrati između 3,6-litarskog V6 motora sa 300 KS ili 5,7-litarskog V8 HEMI motora koji razvija 370 KS i 535 Nm obrtnog momenta. Slični karoserijski i detalji u unutrašnjosti mogu se vidjeti i na jubilarnom Challengeru, uz naziv modela na masci hladnjaka i pragovima.

U ovom slučaju audio-sistem potpisuje kompanija Boston Acoustics. Slabiji 3,6-litarski Pentastar V6 motor isporučuje 305 KS, dok 5,7-litarski HEMI V8 nudi 375 KS. Prodaja oba modela počinje početkom naredne godine uz cijene koje će biti više za oko 2.200, odnosno 2.500 dolara više od cijena po kojima se trenutno prodaju Charger SXT Plus i R/T Plus, odnosno Challenger SXT Plus i R/T Plus.

"Ovo su automobili koji predstavljaju srce i dušu Dodgea“, rekao je Tim Kuniskis, prvi čovjek kompanije koja već dugi niz godina zna kako se pravi istinski američki "muscle car“.