Noviteti
6

Dacia osvježila modele Logan i Sandero

Klix.ba
Rumunska automobilska kompanija pod okriljem Renaulta u Parizu će pokazati kako nakon "zatezanja bora" izgledaju njeni modeli Logan i Sandero.

Dacia će na predstojećem Sajmu automobila u Parizu izložiti svoj osvježeni kvartet modela koji čine Logan Sedan, Logan MCV (karavan), Sandero i Sandero Stepway.

Ono što se može vidjeti na zvaničnoj fotografiji je nova maska hladnjaka po uzoru na SUV model Duster, a neznatno su modifikovana i kućišta svjetala u kojima su integrisana LED dnevna svjetla. Na svim modelima modifikovan je i prednji odbojnik u kojem su drugačiji okviri oko svjetala za maglu. Dacia još nije objavila zvaničnu fotografiju na kojoj se može vidjeti kako spomenuti modeli sada izgledaju sa zadnje strane.

Svi modeli dobili su nekolicinu promjena u unutrašnjosti, a u Daciji obećavaju kvalitetnije materijale obloga, više prostora za sitnice i bolju ergonomiju.

Iako još uvijek nema zvanične potvrde, motorna ponuda za Logan i Sandero mogla bi biti proširena uvođenjem 1,2-litarskog turbo-benzinskog motora sa 125 KS koji se već nudi uz Duster, a bio bi odlična alternativa dosadašnjem najsnažnijem 0,9-litarskom trocilindarskom turbo benzincu sa 90 KS.

Svi detalji bit će poznati 29. septembra, a prodaja osvježenog kvarteta Dacije trebala bi početi prije kraja godine.