Noviteti
1

Cristiano Ronaldo na listi kupaca LaFerrarija

Klix.ba
Nakon potpisivanja novog petogodišnjeg ugovora sa Real Madridom po kojem će Cristiano Ronaldo zarađivati 17 miliona eura godišnje, portugalski nogometaš počastio je sebe stavljanjem na listu kupaca za najnoviji Ferrarijev model LaFerrari.

Ronaldo će tako biti jedan od 499 sretnika u čijoj će garaži uskoro stajati "Ferrari svih Ferrarija“. Hibridni pogon automobilu osigurava 963 KS, što je dovoljno da od 0 do 100 km/h stigne za manje od tri sekunde. Vjerovatno je zanimljiviji podatak o ubrzanju od 0 do 200 km/h koje iznosi manje od sedam sekundi.

Da stigne od 0 do 300 km/h ovom supersportskom automobilu potrebno je samo 15 sekundi. Osnovna cijena automobila iznosi oko 1,3 miliona dolara, a mogu ga naručiti samo kupci koji su već posjedovali minimalno pet "propetih konjića“.

Pošto je Ronaldo do sada posjedovao četiri Ferrarija, ostaje pitanje hoće li prije LaFerrarija morati kupiti neki drugi Ferrari ili će se sve riješiti osjetno većim iznosom novca od zvanično traženog.

Nadamo se da će Ronaldo sa LaFerrarijem imati više sreće, jer je svoj Ferrari 599 GTB u potpunosti uništio u prometnoj nezgodi 2009. godine.