Širenje DS linije modela
0

Citroen DS5 dolazi u Šangaj

Sarajevo-x.com
Citroen će 18. aprila predstaviti treći model svoje linije DS. Zanimljivo je da je francuski proizvođač odabrao Šangaj za svjetsku premijeru svog modela kojeg smatraju svojim najboljim uratkom do sada.

Citroen ističe da je njihov novi DS5 još jedno smiono i skulpturalno automobilsko ostvarenje, a da ujedno izvrsno nastavlja niz uspješnih DS modela. Baš kao i kod ostala dva manja DS-a, i DS5 će predstavljati svojevrsni lifestyle model koji je zasnovan na platformi klasičnijeg C5.

Za razliku od druga dva DS-a, DS5 bi trebao predstavljati svojevrsni SUV model, za čiji pogon će biti odabran hibridni spoj električnog i dizelskog motora od 210 KS, a koji se unutar PSA grupacije već dokazao u "bratskom" Peugeotu 3008 HYbrid4.

Naravno uz ovu hibridnu verziju DS5 će biti ponuđen i sa klasičnim benzinskim i dizelskim motorima, a uz odličnu ponudu motora pažnju bi trebao privući i spektakularnim izgledom koji kombinuje osobine sportskog automobila sa robusnošću SUV-ova.

Prenos predstavljanja još jednog vrlo zanimljivog Citroena možete direktno pratiti 18. aprila u 10:45 sati na Facebook profilu ovog proizvođača, facebook.com/Citroen. Dan kasnije bit će izložen na međunarodnom sajmu u Šangaju, na paviljonu 6.