Spremna za proljeće
0

FOTO / Chevrolet Captiva stiže i u BiH

Sarajevo-x.com
Chevroletov kompaktni SUV doživio je pred svoje predstavljanje 2011. godine veliki redizajn, koji uključuje svjež dizajn vanjštine kako bi dobio još robusniji i dinamičniji izgled, potpuno novu ponudu snažnih i efikasnih motora, modifikacije na podvozju koje poboljšavaju upravljanje i osjećaj vožnje, te nadograđeni interijer.

Kada se originalna Captiva našla na tržištu krajem 2006. godine, obilježila je prekretnicu za ovaj brand, jasan znak Chevroletovih namjera da postane jedan od glavnih igrača na izuzetno kompetitivnom evropskom tržištu. Nakon četiri godine Captiva je privukla Chevroletu mnoge kupce koji prije nisu imali iskustva s ovim brandom. Novi vlasnici hvalili su dizajn, kvalitetu i svestranost Captive.

Novi model Captive biti će prepoznatljiv po redizajnirnom i oštro oblikovanom poklopcu motora, novoj i većoj maski s elementima prepoznatljivim za Chevrolet kao što su dva otvora i logo u obliku leptir-mašne, te integrisanim dodatnim pokazivačima smjera na vanjskim retrovizorima.

Preselivši se kraj prednjih blatobrana, bočni otvori za zrak promijenili su svoj oblik i sada su četvrtastiji kako bi naglasili Captivine sportske namjere. Gledajući novi model sa zadnje strane, Captiva je zadržala svoj privlačan profil koji karakteriše lagano podignuta linija ramena. Sve promjene u dizajnu pridonose snažnijem i sportskijem stavu, a također osiguravaju da nova Captiva ima izgled koji je odmah prepoznatljiv kao dio novog naraštaja Chevroleta.

Captivini prednji blatobrani sada imaju skulpturalne i robusnije oblikovane lukove s čvrstom zaštitnom plastikom i u njih se mogu smjestiti točkovi većih prečnika, od 17 do 19 inča, a novi i poboljšani dizajn Captivine vanjštine savršeno nadopunjuje nova ponuda boja karoserije.

Ispod Captivinog novog poklopca motora kriju najvažnije promjene. Naime, ubuduće će biti dostupna sa čak četiri nova snažna motora u kombinaciji s novim ručnim ili automatskim šesterostepenim mjenjačem. Nova ponuda motora se tako sastoji od dva benzinska motora zapremine 2.4 i 3.0 litara, te dvije turbo dizelske varijante, obje sa zapreminom 2.2 litra.

Oba 2.2-litarska turbo dizelska motora, kao i 2.4-litarski benzinac, mogu se naručiti s

prednjim ili pogonom na svim točkovima. Nova Captiva ima aktivni sistem pogona na svim točkovima koji se uključuje prema potrebi, ali i ekološki prihvatljivo rješenje koje prilikom normalnih voznih uslova koristi prednji pogon, a uključuje pogon na svim točkovima samo kada je to potrebno.

Captivin poboljšani interijer sada dolazi s cijelim nizom novih tekstura i završnih obrada, uključujući nove presvlake sjedišta, te unaprijeđeni dekor i ukrase unutrašnjosti kao što su hromirani obrubi oko otvora za zrak.

Predstavljanja na evropskim tržištima, pa tako i u Bosni i Hercegovini, počet će u proljeće ove godine.