Noviteti
0

Cadillac predstavio redizajnirani Escalade

Klix.ba
Planiran da krene sa proizvodnjom u proljeće, redizajnirani Cadillacov luksuzni SUV dobio je novu masku hladnjaka i LED svjetla.

Karoseriju krasi nekolicina hromiranih detalja, automobil je postavljen na 20-inčnim felgama, a kupac opciono može dobiti i 22-inčne felge.

U odnosu na spoljašnjost karoserije, mnogo veće promjene vidljive su u unutrašnjosti. Moderno dizajniranu kabinu krasi ambijentalno osvjetljenje i osjetno kvalitetniji materijali upotpunjeni pravim drvenim panelima. Centralni info display porastao je na 12,3 inča.

Prednji par sjedišta može se grijati i hladiti, dok ostala sjedišta imaju samo mogućnost grijanja. Kupac opciono može naručiti Blu-Ray DVD sistem sa dva 9-inčna monitora za putnike na zadnjim sjedištima. U odnosu na prethodnika, zahvaljujući novim izolacionim materijalima, u kabini je mnogo tiše nego prije.

Što se tiče upravljivosti, Escalade je dobio čvršću šasiju i novi varijabilni električni servo-upravljač, što uz aktivni ovjes i automatsku blokadu zadnjeg diferencijala obećava bolje dinamičke karakteristike.

Pored svega automobil je opremljen gomilom sigurnosnih sistema koji brinu za vozača i njegove putnike. Za pogon automobila zadužen je 6,2-litarski V8 motor koji razvija 420 KS i 623 Nm obrtnog momenta, a prenos snage na zadnju ili obje osovine vrši se preko 6-stepenog automatskog mjenjača.