Noviteti
3

Cadillac predstavio obnovljeni Escalade

Klix.ba
Uz naznake da će lagano redizajniran Escalade biti punopravan član u kategoriji velikih luksuznih SUV-ova, američka kompanija objavila je nekolicinu novih detalja automobila koji će se u prodaji naći od proljeća.

Cadillac će kupcima ponuditi tri nivoa opreme, a već u osnovnom paketu Escalade stiže sa LED svjetlima, daljinskim upravljanjem otvaranja petih vrata, kamerom za vožnju unazad, aktivnim ovjesom i 20-inčnim aluminijskim felgama.

Unutrašnjost je obložena kožom, sjedišta opremljena grijanjem i hlađenjem, a instrumentna tabla je u potpunosti digitalna. Tu su i CUE infotainment sistem i Bose audio sistem. Naredni paket opreme dobio je 'IntelliBeam' svjetla, panoramski krov, 22-inčne felge, 'head-up' display u boji, električno pokretanje i sklapanje zadnjih sjedišta i nekoliko aktivnih sigurnosnih sistema.

Najbolji paket opreme uz sve spomenuto dobio je i osvijetljene ručke na vratima i poseban entertainment sistem za zadnji red sjedišta. Aktivna sigurnost povećana je sistemom za automatsko kočenje i adaptivnim tempomatom.

Bez obzira na nivo opreme, Escalade će pokretati 6,2-litarski benzinski V8 motor koji razvija 420 KS i 623 Nm obrtnog momenta. distribucija snage vrši se preko 6-stepenog automatskog mjenjača, a pogon na obje osovine dio je opcione liste.