Noviteti
64

BMW zvanično predstavio X4 M40i

Klix.ba
Nakon prošlosedmičnih najava BMW je zvanično predstavio svoj najsnažniji model iz crossover serije X4 koji pokreće turbo-benzinski motor.

Najsnažniji BMW X4 pokreće trolitarski 6-cilindarski turbo-benzinski motor koji razvija 360 KS i 465 Nm najvećeg obrtnog momenta. Spomenute brojke dovoljne su da X4 M40i od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,9 sekundi, a njegova maksimalna brzina elektronski je ograničena do 250 km/h. U BMW-u naglašavaju da najsnažniji X4 ima impresivne performanse s obzirom na klasu automobila kojoj pripada.

U odnosu na ostale modele iz ponude, X4 M40i izvana se razlikuje po drugačijim detaljima na prednjem odbojniku, drugačije obojenim kućištima retrovizora i 20-inčnim aluminijskim M felgama. Ono što se na prvi pogled ne vidi, ali će se itekako čuti, je sportski izduvni sistem sa dvostrukim izduvnim završecima.

BMW je iz "M butika" za ovaj automobil uzeo kožom obložen sportski upravljač, ručicu mjenjača, sportska sjedišta i obloge pragova. Ostala unapređenja odnose se na sportski ovjes sa čvršćim oprugama i stabilizatorima, a također je poboljšan i xDrive sistem pogona preko obje osovine, što sve zajedno osigurava minimalno naginjanje karoserije u zavojima i izvanrednu upravljivost.

BMW
Vezani članci