Noviteti
0

VIDEO / BMW na YouTubeu otkrio novu generaciju modela M5

Sarajevo-x.com
Njemački proizvođač automobila BMW je pokazao svoj potpuno novi model M5 objavivši na YouTubeu video na kojem se vidi testiranje ovog automobila. Njegov debi se očekuje na sajmu automobila u Frankfurtu.

Video je objavljen na BMW-ovom kanalu na videoservisu YouTube. Automobil je na sebi imao kamuflažu. Nekoliko kratkih komentara je dao i šef BMW-ovog M odjela Kay Segler. On je rekao da se pritiskom na dugme M5 namjenjen poslovnim ljudima pretvara u sportski automobil.

Nakon što zamjeni v10 motor aktuelnog modela, novi 4,4-litarski twinturbo v8 motor, koji će pokretati sljedeću generaciju, isporučivat će 562 KS uz veći broj obrtaja.

U modelima X5 M i X6 M isti motor isporučuje 678 Nm obrtnog momenta, što je povećanje za 158 Nm u odnosu na aktuelni M5. Najsnažnija serija 5 je trenutno Alpinin B5 Biturbo. Očekuje se da će novi M5 posjedovati mjenjač sa dvostrukim kvačilom umjesto osmostepenog automatskog mjenjača koji koristi B5, kao i stop-start sistem kako bi se poboljšala ekonomičnost i smanjila emisija CO2.

Nova generacija modela M5 će se se pojaviti na sajmu automobila u Frankfurtu na jesen. Početak prodaje se očekuje prije kraja 2011. godine.

Vezani članci