Noviteti
29

BMW Individual pripremio poseban M4 Coupe

Klix.ba
U čast proslavljanja 25 godina postojanja BMW-ov odjel zadužen za posebne izvedbe (Individual) pripremio je slavljenički primjerak zasnovan na modelu M4 Coupe.

Automobil je izvana prepoznatljiv po Macao plavoj metaliziranoj boji karoserije koja je u savršenoj harmoniji sa crnim karoserijskim detaljima poput maske hladnjaka, prednjih usmjerivača zraka i kućišta vanjskih retrovizora. Poseban detalj su i karakteristične boje M odjela koje su aplicirane na karbonskom krovu automobila.

Unutrašnjost automobila presvučena je dvobojnom Merino kožom na kojoj su kontrastni šavovi, a logo jubilarne edicije vidljiv je na naslonima za glavu. Pored oznake "25th anniversary“, tu su i M oznake na centralnoj konzoli, naslonima sjedišta, upravljaču i ručici parkirne kočnice.

Nije bilo promjena ispod poklopca motora, pa i ovaj M4 pokreće benzinski trolitarski 6-cilindarski motor koji uz asistenciju dva turbo-punjača razvija 431 KS pri 7.300 obr/min i nudi 550 Nm najvećeg obrtnog momenta od 1.850 do 5.500 obr/min. Prijenos snage na zadnju osovinu u ovom slučaju obavlja se preko 7-stepenog automatskog mjenjača sa dva kvačila. BMW M4 od 0 do 100 km/h stiže za 4,1 sekundu, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.

BMW