Noviteti
90

Audi pripremio Q2 Edition #1

Klix.ba
Audi podiže uzbuđenje na tržištu pred samo lansiranje svog novog kompaktnog SUV-a sa posebnom sportskom verzijom.

Audi Q2 Edition #1 tako donosi izgled S line modela sa sportskim branicima i pragovima, kao i prepoznatljivim difuzorom, ali uz neke posebne detalje koji će ga isticati kao posebnu prvu seriju novog modela. Samo na ovoj verziji Q2 dijelovi na donjem dijelu karoserije bit će lakirani posebnom Manhattan sivom bojom, što će dodatno isticati robustan karakter kompaktnog SUV-a. Crni umetak na C-stubu krova sa bijelim logotipom Audija također je poseban detalj, kao i crna kućišta retrovizora. Jasno, i boja karoserije je posvećena samo ovoj seriji modela Q2 pa tako "quantum" siva daje dozu posebnosti jer se na poseban način ističe, zavisno od svjetlosti, i stvara zanimljivu igru svjetla i sjene, što posebno ističe linije modela Q2.

Ekskluzivni titan crni detalji i posebna boja karoserije dodatno ističu i "singleframe" masku i branike. Antracit crni 19-inčni točkovi sa pet krakova potječu iz Audi Sport odjela. Naravno, na ovom modelu standardna oprema su LED prednja i zadnja svetla, gdje su kod zadnjih svjetala i pokazivači smjera također izraženi u LED tehnologiji.

U unutrašnjosti posebno Edition #1 izdanje impresionira raskošnom i ekskluzivnom opremom. Sportska sjedišta, kožom prekriveni multifunkcionalni sportski volan, kožni paket i osvijetljeni aluminijski pragovi dolaze kao dio standardne opreme. Sjedišta su presvučena u kombinaciji tkanine i kože u crnoj i amaretto boji, dok je obloga krova izrađena u posebnoj titan sivoj boji.

Audi Q2 Edition # 1 je dostupan sa svim motorima iz ponude. Pretprodaja počinje početkom septembra, a ovo specijalno izdanje će biti dostupno u prodajnim salonima u kasnu jesen.