Noviteti
36

Audi predstavio redizajnirani A7 i S7 Sportback

Piše: T. S.
Audi je zvanično predstavio redizajniranu varijantu modela A7 i S7 koji u prodajne salone stižu krajem ljeta.

Decentno "zatezanje bora" vidljivo je kroz novu masku hladnjaka, redizajniran prednji i zadnji odbojnik i drugačije oblikovane završetke izduvnog sistema.

Pored spomenutog, tu su i opciona Matrix LED svjetla. Promjene u unutrašnjosti odnose se na korištenje novih materijala uz koje se nude i nove palete boja. Što se tiče ponude motora, redizajnirani A7 sada se može dobiti i sa nedavno predstavljenim trolitarskim V6 TDI Clean Diesel motorom koji u snažnijem izdanju razvija 272 KS, dok se u ultraštedljivoj varijanti nudi sa 218 KS.

Kupci koji se odluče za slabiji motor mogu računati na prosječnu potrošnju goriva od samo 4,7 litara na 100 kilometara. Iz iste konfiguracije Audi također nudi i trolitarski TDI biturbo koji razvija 320 KS.

Za prijenos snage je zadužen 8-stepeni automatski mjenjač, dok uz slabije motore stiže 7-stepeni automatski mjenjač. Ljubitelji benzinskih motora mogu računati na 4-litarski TFSI motor koji razvija 450 KS, a nuditi će se uz Audi S7. Audi je također unaprijedio svoj navigacioni i multimedijalni sistem, a tu je i nekolicina aktivnih sigurnosnih sistema.

Početna cijena za Audi A7 u Njemačkoj iznosi 51.300 eura, dok će se verzija S7 prodavati po cijeni od 82.300 eura.

Vezani članci