Noviteti
2

Audi predstavio limitiranu ediciju TT Nuvolari

Klix.ba
U znak sjećanja na slavnog talijanskog vozača motociklističkih i automobilskih trka Tazia Nuvolarija, Audi je bez velike najave za talijansko tržište pripremio posebnu limitiranu ediciju svog sportskog kupea koja će se prodavati pod imenom TT Nuvolari.

Svaki od stotinu ponuđenih primjeraka obojen je posebnom Daytona sivom bojom i postavljen na 19-inčnim aluminijskim felgama.

Pored Audijevog S-Line paketa karoserijskih dodataka koji uključuje agresivnije dizajnirane odbojnike i veće obloge pragova, tu su i adekvatne Nuvolari oznake.

Unutrašnjost karakterišu sportska sjedišta obložena crnom kožom, Nuvolari pločice na pragovima, posebni tepisi i pločica na centralnoj konzoli na kojoj je upisan serijski broj edicije.

Ljubitelje benzinskih motora možda će iznenaditi da je za pogon TT-a Nuvolari Audi odabrao dvolitarski četverocilindarski turbodizelski TDI motor koji razvija 184 KS i 380 Nm obrtnog momenta.

Prijenos snage na obje osovine vrši se preko 6-stepenog ručnog mjenjača. Audi TT Nuvolari od 0 do 100 km/h stiže za 7,1 sekundu, a njegova maksimalna brzina je 241 km/h. Cijena u Italiji iznosi 51.900 eura.