Noviteti
3

Audi predstavio ekipe za trku 24 sata Daytone

Klix.ba
Nekoliko je ekipa čiji će vozači iza upravljača Audija R8 LMS GTD startovati na ovogodišnjoj trci izdržljivosti 24 sata Daytone (SAD).

Automobil ekipe Fall-Line Motorsport vozit će Charlie Putnam, Charles Espenlaub, James Walker i Oliver Jarvis. Ekipa Flying Lizard Motorsports nastupa sa dva automobila. Startni broj 35 vozit će Seth Neiman, Alessandro Latif, Dion von Moltke i tvornički vozač Audi Sporta Filipe Albuquerque.

U Audiju sa startnim brojem 45 upravljač će dijeliti Nelson Canache Jr, Tim Pappas, Spencer Pumpelly i Markus Winkelhock. Automobil ekipe GMG Racing vozit će vlasnik ekipe Alex Welch zajedno sa Jamesom Sofronasom, Frankom Stipplerom i Marcom Bassengom.

Na kraju, tu je i R8 koji pripada ekipi Paul Miller Racing koji će voziti Matt Bell, Christopher Haase, Bryce Miller i Rene Rast.

Pored objavljenih vozačkih postava, Audi je objavio kako će izgledati "ratne boje" na njihovom trkaćem automobilu koji je predviđen za nastup u šampionatu TUDOR United Sports Car.

"Imamo sjajnu ekipu partnera i vozača za ovu sezonu i nadamo se da ćemo opet biti najbrži u Daytoni. Uspjeh Audija R8 u trkama izdržljivosti samo potvrđuje kvalitet inžinjeringa koji se sada može dobiti u svakom Audiju", rekao je Scott Keogh, predsjednik američke divizije Audija.