Noviteti
0

Audi A6 Avant fotografisan bez kamuflaže

Sarajevo-x.com
Nadolazeći automobil će nesumnjivo biti praktičan i imati će zapreminu prtljažnika od 1.660 litara. Poneki litar je žrtvovan jer su dizajneri željeli dobiti karavan sportskog izgleda. Vidljivo je i niže spušteno zadnje vjetrobransko staklo, kao i spojler na krovu. Farovi agresivnog izgleda sadrže i ugrađena LED svjetla.

Kao i limuzina, koja je lakša 80 kg od automobila kojeg će zamijeniti, Avant posjeduje Audijevu MLB modularnu aluminijsku šasiju, što ga čini znatno lakšim od njegovih rivala BMW-a Serije 5 Touring i karavana Mercedesa E-Klase. Smanjenje težine će doprinijeti i boljoj upravljivosti, a stop-start sistem i električni servo upravljač će pomoći Audiju da postane najekonomičniji automobil u svojoj klasi.

U ponudi će se naći 2,0-litarski TDI motor sa 175 KS, kao i šestocilindrični 3,0-litarski TDI sa 201, odnosno 242 KS. Jedini benzinski agregat će biti 3,0-litarski TFSI sa superpunjačem koji isporučuje 296 KS. U pripremi je potpuno novi 4,0-litarski v8 motor sa turbopunjačem koji će pokretati S6 izvedenicu ovog modela.

Limuzinska verzija se pojavila početkom ovog mjeseca, a Avant bi mogao biti ponuđen kupcima krajem godine. S obzirom na to, njegovo predstavljenje bi se moglo dogoditi na sajmu automobila u Frankfurtu.