Noviteti
56

Alfa Romeo Stelvio dolazi i u jeftinijem izdanju

Piše: E. T.
Alfa Romeo je svoj prvi SUV model Stelvio predstavio u najskupljem i najsnažnijem izdanju Quadrifoglio, ali na sreću potencijalnih kupaca s nešto tanjim budžetom Stelvio se može dobiti i u verzijama koje ne pokreće derivat Ferrarija.

Na nedavno održanom Sajmu automobila u Los Angelesu veliku pažnju publike izazvao je automobil Stelvio Quadrifoglio. Prvi Alfin SUV pojavio se u svom najreprezentativnijem izdanju, a ispod poklopca motora imao je 2,9-litarski V6 biturbo motor koji je svoje raskošne potencijale već pokazao u okruženju najsnažnije Giulije Quadrifoglio.

Nakon osvojenih simpatija javnosti u Alfa Romeu su odlučili da je došlo vrijeme za objavljivanje nekoliko fotografija Stelvia u manje reprezentativnom izdanju, jer je jasno da se uspješna prodaja prvog Alfinog SUV-a neće i ne može bazirati na najskupljoj verziji Quadrifoglio.

Vjerovatno najpopularniji Stelvio pokretat će 2,2-litarski turbodizelski motor koji će se kupcima nuditi sa tri verzije snage (150, 180 i 210 KS), a najsnažniji turbodizelski motor trebao bi biti ponuđen s paketom opreme Veloce, integralnim pogonom i 8-stepenim automatskim mjenjačem.

Alfa Romeo još uvijek nije objavio potpune tehničke specifikacije slabije opremljenih i motorizovanih verzija Stelvia, a očekuje se da će na martovskom Sajmu automobila u Ženevi biti predstavljen i Stelvio Ti koji bi trebao pokretati turbo-benzinski motor sa 280 KS.

Vezani članci