Noviteti
11

Alfa Romeo pripremio MiTo Junior

Klix.ba
Alfa Romeo je predstavio osvježeni model MiTo Junior koji je dobio naziv prema legendarnom Alfinom modelu Giulia GT 1300 Junior iz 1966. godine.

U odnosu na standardni model, MiTo Junior izvana se razlikuje po redizajniranom zadnjem odbojniku, hromiranom završetku izduvne cijevi, bijelim kućištima retrovizora i 17-inčnim aluminijskim felgama u bijeloj boji.

Unutrašnjost je opremljena sportskim sjedištima čiji su rubovi prošiveni bijelim koncem, a pored tepiha sa natpisom Junior bijela boja je korištena i za grafiku na analognoj instrumentnoj tabli.

U standardnu opremu MiTo Juniora spada kožom obložen upravljač, dvozonski automatski klima-uređaj i Uconnect infotainment sistem kojim se upravlja preko 5-inčnog displeja.

Najslabiji u ponudi motora za MiTo Junior je 1,4-litarski četverocilindarski benzinski atmosferski motor sa 78 KS. Slijedi ga 0,9-litarski turbo TwinAir benzinski motor sa 105 KS, a najsnažniji benzinac sa 140 KS stiže iza oznake 1.4 Turbo MultiAir. Za ljubitelje dizela, Alfa uz MiTo junior nudi štedljivi 1,3-litarski JTDM motor koji razvija 85 KS.

Vezani članci