Premijerno u Ženevi
0

FOTO / Abarth 695 Fuori Serie i Punto SuperSport

Klix.ba
Čuveni Abarth na Sajmu automobila u Ženevi predstavit će svoj poseban program individualizacije modela 695 koji se krije iza naziva „Fuori Serie“.

Pored toga, pod reflektore stiže i njihova kreacija na temu Punta koja se zove Punto SuperSport. Ženevska kolekcija uključuje Abarth 695 Black Diamond, Hype, Scorpione i Record. Klijentima će se ponuditi i Abarth 500 na kojem će sami moći izabrati nekoliko ponuđenih modifikacija koje uključuju povećanje snage motora, kapacitetnije kočnice, posebne boje karoserije i specifično unutrašnje uređenje.

Abarth će pored navedenog izložiti i modele 595 Turismo i Competizione koje pokreće 1,4-litarski motor sa 160 KS. Najluksuznija varijanta krije se iza imena 695 Edizione Maserati.

Punto SuperSport sa 1,4-litarskim MultiAir motorom isporučuje 180 KS i 270 Nm obrtnog momenta. Preko 6-stepenog mjenjača automobil od 0 do 100 km/h stiže za 7,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 216 km/h.

Zainteresovani za ovakav Punto dodatno mogu naručiti ručno lakiranu karoseriju i poliran poklopac motora i krov sa posebnom grafikom.

Vezani članci