auto
0

Novi Volkswagen Vento za tržište Indije

FENA
Volkswagen je u Indiji predstavio novi Vento.

"Novu limuzinu prilagodili smo u brojnim detaljima potrebama indijskog tržišta, a već ga i njegov produženi međuosovinski razmak podiže u višu klasu vozila. I ovo Volkswagen vozilo predstavnik je njemačkog inženjerskog umijeća, te je u svom segmentu vodeće u pogledu opremljenosti", rekao je povodom prezentacije, dr. Ulrich Hackenberg, član Upravnog odbora marke Volkswagen zadužen za sektor razvoja.

U prvih šest mjeseci 2010. godine koncern je u Indiji isporučio 16.900 vozila, što znači povećanje od preko 100 posto i istovremeno najveći rast ukupnog tržišta (+29 posto).

Novi Volkswagen Vento bit će u Indiji u ponudi s benzinskim i dizelskim motorom. Obje varijante raspolažu 1,6-litrenim obujmom i snagom od 77 kW/ 105 KS. Sigurnosna oprema sastoji se kod verzije Vento Highline od ABS-sustava i prednjih zračnih jastuka za vozača i suvozača. Sistem zaštite od krađe s nadzorom unutrašnjosti i dodatnim zvučnim signalom zaokružuju opremu.

Na području komfora Vento Highline nudi sound sustav s četiri zvučnika i CD- i MP3-playerom, električno namjestiva vanjska osvrtna ogledala, Climatronic, automatski klima-uređaj s mlaznicama u stražnjem prostoru za putnike i daljinski upravljač za centralno zaključavanje. Višenamjenski info-zaslon s upozoravajućom funkcijom za otvorena vrata, vozačevo sjedište namjestivo po visini te stup upravljača namjestiv po visini i nagibu povećavaju komfor u vožnji. Vozilo se proizvodi u Volkswagen pogonu u Chakanu s kapacitetom od 110.000 vozila godišnje.