auto
0

Novi Renault Megane stiže 2016. godine

Klix.ba
Novija konkurencija je zasjenila aktuelni Renault Megane, ali francuska kompanija ne želi odustati od borbe, pa će 2016. godine predstaviti redizajnirani model, koji će izgledati više sportski.

Prema pisanju magazina Autocar, redizajnirani Megane će izgledati više sportski zahvaljujući nekim dizajnerskim karakteristikama koje će preuzeti od modela Clio i Captur.

"Nećemo se vraćati na oblik Meganea II. Niska linija krova nam daje nešto drugačije u odnosu na Volkswagenov Golf. Ona čini Megane više sportskim i privlačnijim", izjavio je Renaultov menadžer u Velikoj Britaniji Yann Le Graet.

Može se očekivati unutrašnjost izrađena od kvalitetnijih materijala, kao i veliki ekran osjetljiv na dodir veličine i do 9 inča. Kompanija će ukloniti brojnu dugmad, a te funkcije će prebaciti na infotainment sistem. To će unutrašnjost učiniti elegantnijom, no, to bi mogao biti loš potez ako sistem bude nepraktičan i skup.

Specifikacije nisu poznate, ali je kompanija potvrdila da će novi Megane koristiti CMF C-D platformu, koju će preuzeti novi modeli Scenic i Espace.