Predstavljanje sljedeće godine
0

Novi Renault Clio fotografisan na testiranju

Sarajevo-x.com
Francuski proizvođač automobila Renault će svoju četvrtu generaciju modela Clio predstaviti sljedeće godine na sajmu automobila u Parizu.

Proizvođač se fokusirao na veći kvalitet izrade, unutrašnjost prilagođenu vozaču, mnogobrojna poboljšanja i slično. Novi Clio će biti dostupan u verziji sa pet vrata.

"Renaultov" menadžer proizvodnje je otkrio na sajmu automobila u Frankfurtu da će Renault Sport verzija novog Clia također ugledati svjetlo dana. Karakteristike dizajna su uveliko preuzete od prošlogodišnjeg koncepta DeZir.

Foucher je otkrio i da će novi Clio imati sportski izgled, te da će biti širok i nizak, što je vrlo zanimljivo jer je također istakao da verzija s troja vrata neće biti proizvedena jer nije isplativa.

Zadatak ovog automobila je da bude žestoka konkurencija Miniju i Citroenu DS3.

Za izradu unutrašnjosti će biti iskorišteni kvalitetni matarijali, a sama unutrašnjost će biti prilagođena vozaču. Kupci će dobiti i infotainment sistem sa mnogobrojnim aplikacijama.

Foucher je potvrdio i da neće biti električne verzije novog Clia. Prvi razlog je to što nije poželjna konkurencija sa modelom Zoe, a drugi je to što platforma novog Clia ne dozvoljava ugradnju baterija.