Svečano otvorenje u Mostaru
0

FOTO / Novi prodajni salon za Renault, Nissan i Daciju

Tekst i fotografije: Elvir Zubović
(Foto: E. Zubović/Sarajevo-x.com)
Jučerašnjim svečanim otvorenjem novog, tačnije temeljito obnovljenog, prodajnog i servisnog centra za Nissan, Renault i Daciju u Mostaru, kompanija Guma M je opravdala svoju značajnu ulogu na tržištu novih automobila u BiH.

Guma M d.o.o. je trgovačko i uslužno preduzeće koje je osnovano još 1995. godine, te je do danas postala jedna od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini u okviru autobranše.

U 2001. godini Guma M postaje jedan od ovlaštenih koncesionara Renaulta u BiH, da bi svoj udio dodatno proširili 2006. godine kada postaju koncesionari i za Nissan i Daciju, nakon zvaničnog udruživanja ova tri proizvođača .

Nakon ovog značajnog preuređenja prodajnih i servisnih prostorija Guma M je obezbjedila tri odvojena prodajna salona za sve tri marke, i to na način da je svaki salon uređen po strogim specifikacijama svake marke iz ove grupacije.

Uz značajno poboljšanje prodajnih uslova, Guma M je i za servisni i skladišni dio obezbjedila dodatni prostor, što je dodatno povećalo i same kapacitete, a na kraju i kvalitet usluge.

Činjenica da je površina prodajnih salona u odnosu na prethodno stanje uvećana za oko 1.000 kvadratnih metara, a servisnog dijela za oko 800 kvadratnih metara, dovoljno govori o povećanju kvaliteta usluge.

Također, uz više radnog prostora u Gumi M su tako stvoreni uslovi i za nova radna mjesta, tačnije njih deset, što će, uz prateće sadržaje kao što je prigodan caffe-bar, također direktno utjecati na podizanje kvaliteta i brzine usluge u obnovljenom prodajno-servisnom centru.

S obzirom na to da je Guma M jedna od tri glavne koncesije Renaulta, Nissana i Dacije u Bosni i Hercegovini otvaranju obnovljenih prodajno servisnih prostorija su prisustvovali i Dinko Terzić, direktor regionalne jedinice Nissan Adriatic, te komercijalni direktor Renaulta za BiH, Frano Šušnjara, i Branko Grković, komercijalni direktor postprodaje Renaulta, Dacije i Nissana za BiH.

Vezani članci