auto
0

Novi Mercedes CL 65 AMG već u Amsterdamu

FENA
DaimlerChrysler će amsterdamski AutoRAI salon iskoristiti za predstavljanje vatrene CL 65 AMG izvedbe. Najsnažnija inačica CL-klase biti će treći model, uz SL 65 AMG i S 65 AMG, koji će koristiti snažni V12 Biturbo agregat, javljaju hrvatski mediji.

Medvjeđe snažan motor poznat je i iz prošle generacije modela CL 65 AMG, a nastao je opsežnim modifikacijama 5,5-litrenog V12 agregata, kojem je obujam povećan na 6 litara. Uz pomoć 612 KS i 1000 Nm, novi CL 65 AMG hvata stotku već za 4,4 s, što je rezultat identičan starom modelu. Već za 13,3 s brzinomjer pokazuje 200 km/h, a elektronika igru prekida na 250 km/h, iako bi ovako pogonjen s lakoćom hvatao i 320.

Mjenjač je 5-stupanjski AMG-Speedshift, a adekvatnom prijenosu snage na podlogu doprinosi zatvarač diferencijala. Naplatci su 20 colni, aerodinamički kit odličan spoj agresivnosti i elegancije, a unutrašnjost je 'do zuba' naoružana luksuzom. Modificirani ovjes i kočioni sustav u svakom su trenutku na visini zadatka, a svi oni koji žele započeti borbu s desetinkama biti će oduševljeni IWC-ovom analognom štopericom.