Raste potražnja za novim Hyundaijem
0

Novi i30 osvaja bh tržište

Klix.ba
Iako je prošlo malo vremena od dolaska novog Hyundaija i30 na bh tržište jedno je sigurno, ovaj kompakt već pronalazi put do srca svojih kupaca i velikim koracima osvaja bh tržište, a u prilog svemu tome idu i frekventni dolasci novih narudžbi.
Novi i30 je u prvom planu zahvaljući svom magnetno privlačnom dizajnu i izgledu koji čini da jednostavno ne može proći neprimjećeno, sa druge strane tu je sigurnost koju su u Hyundaiju stavili kao osnovnu premisu gdje u početnom paketu nudi ABS, ESP, VSM, HAC, zračne jastuke i ostalo, te komfor, prostranost i ostale vrline kojima u prilog ide više nego pristupačna cijena početnog modela od 22.450 KM sa PDV-om.

Zapadno-evropska tržišta već su prepoznala i nagradila ovaj auto, kao na primjer renomirani britanski potrošački vodič carbuyer.uk, koji ga je proglasio najboljim komapaktom i najboljim porodičnim automobilom u 2012. godini, zbog čega ne čudi i odličan odziv bh. tržišta, ali i ostalih tržišta u našoj regiji.

Tako su jučer u Sarajevo stigle dvije nove labudice sa novim i30, a do kraja sedmice očekuju se još tri, što sasvim dovoljno govori o potražnji za novim Hyundaijem. Automobili će biti distribuirani širom dilerske mreže u BiH, a većina njih već ima svoje vlasnike i uskoro će se naći na cestama BiH.

Hyundai Auto BH još jednom poziva sve da dožive novi i30 kroz program "Exper!ence Hyundai!", te da rezervišu testne vožnje u Hyundai Auto BH i ovlaštenoj dilerskoj mreži i sami se uvjere o kakvom je automobilu riječ.