auto
0

Novi Hyundai SUV aduti za Europu

Sarajevo-x.com
Hyundai Motor Company zvanično je najavio premijeru svoja dva nova SUV modela za tržište Europe na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu. Radi se o modelu ix35, koji će zamjeniti popularnog Tucsona, kao i face-lift verziji uspješnog Santa Fea.

Predstavljanjem dva nova modela Hyundai će svakako dodatno ojačati odličnu poziciju na Starom kontinentu kada su u pitanju SUV vozila. Još od 2004. godine Tucson i Santa Fe su na listi Top 10 najprodavanijih SUV vozila u Europi.

Poput ostalih modela iz 'i' game, Hyundai ix35 dizajniran je i razvijen u Europi, a pogonskim agregatima i performansama u potpunosti je prilagođen kupcima iz Europe. Model ix35 kojeg je najavio konceptni model ix-onic između ostalog će imati i nove pogonske agregate, benzinski 1.6 turbo koji prati aktualne trendove smanjenja obima motora, uz povećanje snage i smanjenje potrošnje goriva te smanjenje štetnih ispušnih plinova. U ponudi će biti i novo razvijeni turbo diesel "R" pogonski agregat od 2.0 litre sa najvećom snagom od 200 KS. Novost su i novi mjenjači, ručni sa šest stepeni prijenosa, te unaprijeđeni 4WD pogon.

Kada je u pitanju face-lift Santa Fea, izmjene se odnose na upravljanje i ovjes, a tu su i nova dizajnerska rješenja poput prednjih svjetala, branika i sl. Uz pomenute izmjene i novonastali diesel "R" pogonski agregat za novi Santa Fe, model će definitivno udovoljiti svim zahtjevima vozača, bilo da je riječ o vožnji u gradu ili u off-road uslovima.

"Sportski terenci su kamen temeljac našeg uspjeha već duži niz godina i definitivno su zaslužni za podizanje svijesti o Hyundai-u u Europi", kaže Allan Rushforth, potpredsjednik Hyundai Motor Europe.

Prodaja novih SUV aduta Hyundaija u Europi trebala bi početi u prvom kvartalu naredne godine.