auto
0

Novi Audi Q5 osvojio nagradu "Zlatni volan"

FENA
Još nije ni stigao na tržište, a već je osvojio nagradu: "Bild am Sonntag" proglasio je novi Audi Q5 najboljim vozilom u ovogodišnjoj posebnoj SUV klasi, dodijelivši mu "Zlatni volan". Audi Q5 pobijedio je u snažnoj konkurenciji i time ponovio prošlogodišnji uspjeh Audija A4.

Članovi žirija "Zlatnog volana", koji je sastavljen od VIP osoba, stručnjaka za tehniku i profesionalaca iz utrka i rallyja, dobio je još jednu priliku da ove godine kandidate podvrgne testu u svojim uvjetima.

Audi Q5 ih je uspio osvojiti ne samo svojim udobnim sjedalima i prostranošću, već i ponašanjem u vožnji i varijabilnošću. Također je osvojio visoke ocjene za vanjski i unutrašnji dizajn. Tehničari u sastavu žirija posebno su pohvalili lakoću servisiranja Q5 i njegovu ekološku podobnost.

Novi Audi Q5 kombinira dinamičnost sportske limuzine s iznimno fleksibilnom unutrašnjošću i širokim rasponom opcija za zabavu i obitelj. Tri moćna i učinkovita motora, quattro stalan pogon na sve kotače i prilagodljiv ovjes čine bazu impresivnog tehnološkog paketa kako za vožnju na cesti, tako i izvan nje. Inovativan S tronic mjenjač sa sedam brzina i dvije spojke te Audi drive select sustav upravljanja su samo neke od njegovih značajki. Tržišno uvođenje bit će 14. studenog.

"Zlatni volan" dodjeljuje se od 1975. godine najboljim novim vozilima godine. Nagrada za Audi Q5 je već 17. pobjeda u 33 godine za vozilo koje nosi četiri prstena, čime je Audi postao najuspješnija marka u natjecanju. Ostali osvajači "Zlatnog volana" su Audi A6 u 2004., Audi Q7 godinu kasnije i Audi A4 limuzina prošle godine.