auto
0

Nove nagrade za Seat Leon

FENA
Sto pedeset stručnjaka za vozne parkove u Njemačkoj proglasili su SEAT Leona "Službenim vozilom godine 2006".

Međutim, to nije sve, jer je Leon ostvario dvostruku pobjedu i zauzeo 1. mjesto i u klasi uvoznika, ali i u ukupnoj ocjeni vozila do 20.000 eura. Time je šesti put SEAT vozilo izabrano za “Službeno vozilo godine”, rekla je Birgit Hahn, voditeljica odjela za velike kupce firme SEAT Deutschland GmbH. Proteklih godina modeli Ibiza, Leon i Altea već su dobili ovo poželjno priznanje.

Odlikovanje je ove godine dodijeljeno 9. put. U najvećem neovisnom usporednom testiranju u Europi, prema stručnom časopisu "Službeni automobil", stručnjaci za vozne parkove testirali su 67 različitih modela iz četiri cjenovna razreda automobila i pritom su obavili oko 1.500 vožnji na dionici preko 50.000 kilometara. Pored ponašanja u vožnji i komfora, ocjenjivala se i ekonomičnost vozila.

Novi SEAT Leon odlikovan je nagradom "red dot" za izniman dizajn. Nagrada stoji za visoku kvalitetu dizajna koja na primjeren način izražava inovaciju oblika i funkcije. Dizajn Leona ujedinjuje aspekte užitka u vožnji i komfor te elegantan izgled coupea s funkcionalnošću vozila s 5 vrata. Po oblicima, novi Leon prepoznatljiv je kao izravni nasljednik konceptnog vozila Salsa. To se osobito odnosi na prednji dio vozila, dinamično oblikovane bočne linije i siluetu u obliku coupea.

Nagrada "red dot design award" jedna je od najrenomiranijih međunarodnih natjecanja u dizajnu.