auto
15

Novak Đoković ambasador Peugeota

Klix.ba
Peugeot je izabrao Novaka Đokovića, svjetsku tenisku ikonu kao međunarodnog ambasadora svog brenda. Ovim partnerstvom Peugeot potvrđuje i jača svoju strategiju u svijetu tenisa, naročito u godini u kojoj obilježava 30. godišnjicu partnerstva sa Otvorenim prvenstvom Francuske na Roland Garros koji je jedan od prestižnih Grand Slam teniskih turnira.

„Drago mi je da predstavljam velikog francuskog proizvođača automobila koji je priznat u cijelom svijetu, sa historijom dugom 200 godina. U mojim očima Peugeot utjelovljuje francusku eleganciju, profinjenost i izraz određenog umijeća življenja“, izjavio je Novak Đoković.

Kvalitet Peugeot automobila u spoju sa svjetskom teniskom ikonom definisan je u trogodišnjem sporazumu o partnerstvu koji omogućava korištenje fotografija Novaka Đokovića u svim aktivnostima brenda, u svim medijima i na svim područjima. Peugeot brend će se pojaviti na lijevom rukavu ambasadora Đokovića na svim turnirima na kojima bude učestvovao.

Svjetska slava uspješnog tenisera Novaka Đokovića, te naročito njegov ugled u Kini kao najvećem tržištu automobila na svijetu bio je odlučujući faktor u uspostavljanju ovog partnerstva.