Oporavak pod svaku cijenu
0

Nova verzija Hummera za bolju prodaju

Sarajevo-x.com
Interes za SUV-ovima je opravdano naglo opao te su se proizvođači takvih modela našli u nezavidnoj situaciji. Marke kao što je Hummer čija se ponuda modela zasniva isključivo na terenskim modelima su u najtežoj poziciji, te trenutno na svaki mogući način žele povratiti interes u svoje terence.

Zadatak u svakom slučaju neće biti jednostavan, s obzirom na to da je i sam General Motors priznao da budućnost Hummera zbog cijena goriva i ekoloških normi jednostavno nije svijetla, te da postoji mogućnost i da prodaju ovu marku.

Jedan od poteza kojim Hummer želi popraviti prodajne rezultate je nova Black Chrome Edition verzija H2 Hummera koja pored ekskluzivne opreme nudi i poseban izgled. Naravno, ova nova verzija ignoriše spomenute probleme sa potrošnjom goriva i emisijom štetnih gasova, već je pažnja usmjerena na još robusniji i prestižniji izgled.

U ovoj verziji H2 zaista izgleda posebnije, s obzirom da su prepoznatljiva maska ali i ostali sjajni dijelovi sada obrađeni u skladu sa imenom ove serije, tačnije i dalje je hrom prisutan ali u crnom i znatno upečatljivijem tonu.

Također, Black Hrome Edition ističu i posebne satenske boje karoserije, ali i ogromne 21-inčne hromirane felge, pa sada H2 zaslužuje ulogu u hip hop spotovima i u fabričkom izdanju. Pored posebnog vanjskog izgleda, obogaćena je i unutrašnjost. Prije svega tu je posebna koža kojom je obložena većina unutrašnjosti, dok su kombinacije boja usklađene sa vanjskim izgledom.

Black Chrome Edition biće proizveden u svega 1.300 primjeraka koji su namjenjeni svim tržištima, a uz standardnu karoserijsku verziju ova edicija će biti dostupna i na H2 SUT modelu.