Bez razloga za brigu
0

Nissanov opoziv i u BiH

Sarajevo-x.com
Nakon najavljenog globalnog opoziva Nissanovih automobila, koji treba obuhvatiti oko dva miliona vozila, s opravdanjem su zabrinutost izrazili i vlasnici Nissana u BiH. Ipak, kako saznajemo, u našoj državi je riječ o tek devet automobila koji će proći dodatnu provjeru.
Kako smo izvjestili prije nekoliko dana, Nissan je najavio da će na preventivnu provjeru iz Japana povući oko 835.000 automobila, oko 755.000 iz SAD-a i blizu 355.000 iz Evrope.

Ipak, na našem tržištu ovom preventivnom servisnom kampanjom ce biti obuhvaćeno svega devet vozila koja su na cestama BiH, a riječ je isključivo o modelu Micra proizvedenom u periodu od januara 2004. godine do juna 2006. godine.

Potencijalni problem vezan je uz relej paljenja koji je ugrađen u sklopu za napajanje elektronskih sistema na vozilu. U slučaju gubitka kontakta na ovom releju, može doći do otežanog starta motora te, u najgorem slučaju i to isključivo u situacijama ekstremnih uslova u vožnji, do gašenja motora automobila.

Do danas u Evropi, pa tako i u BiH, još nije prijavljen nijedan incident ove vrste, no s obzirom na to da Nissan brine o zadovoljstvu svojih kupaca i kvaliteti proizvoda i izvan garantnog roka, odlučili su preventivnom servisnom kampanjom obuhvatiti sva vozila u kojima je ugrađen ovaj relej.

Nissan će preko svojih ovlaštenih servisa kontaktirati sve vlasnike Micre iz BiH obuhvaćene ovom kampanjom i zamoliti ih da dovezu vozilo u najbliži Nissanov servis radi provjere i eventualne zamjene releja. Sam zahvat traje oko 20 minuta i biti će potpuno besplatan.

Vezani članci