Priznanje za kvalitet
0

Nissan Qashqai sa pohvalama ADAC-a

Sarajevo-x.com
U sveobuhvatnom ispitivanju koje je proveo njemački automobilski klub (ADAC), Porsche 911, Audi A5 i Nissan Qashqai zauzeli su prva tri mjesta kao najpopularniji automobili, a Qashqai je istovremeno postao i omiljeni uvozni automobil u Njemačkoj.
Uz proučavanje statističkih podataka više od dva miliona kvarova na vozilima, ADAC-ova godišnja nagrada "Gelber Engel" ("Žuti anđeo") od vlasnika vozila traži da ocijene svoje zadovoljstvo automobilom i nivoom usluge koju im pruža distributer.

Rezultati su pokazali kako se Nissan Qashqai nalazi na višem mjestu od automobila kao što je BMW serije 3, Porsche Boxster i Mercedes-Benz SLK. Izvrsne rezultate u ispitivanju postigao je u kategorijama pouzdanosti i zadovoljstva korisnika što je rezultiralo ukupnim trećim mjestom. Nissan Qashqai je jedini ne-njemački automobil među prvih osam.

"Ova važna nagrada pokazuje zašto je Qashqai postigao tako velik prodajni uspjeh širom Evrope", rekao je Simon Thomas, viši potpredsjednik Nissana Europe. "To je priznanje izvrsnom dizajnu i iznimnoj kvaliteti proizvodnje kojom se odlikuju svi automobili proizvedeni u našoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji. Nagrada 'Gelber Engel' predstavlja mjerilo kvalitete novih i gotovo novih automobila pa smo oduševljeni što je Qashqai dobio to priznanje."

ADAC-ovo ispitivanje ograničeno je na vozila do tri godine starosti kako bi se otklonili kvarovi uzrokovani lošim održavanjem, od nedostataka u proizvodnji, te uključuje samo vozila sa značajnim prodajnim rezultatima kako bi se dobila realna slika. Za nagradu u 2011. godini, ispitano je 150 modela. Rezultati se objavljuju u ADAC-ovom časopisu ADAC Motorwelt koji ima 19 miliona čitalaca. ADAC je drugi najveći automobilski klub na svijetu sa 17,5 miliona članova.

Poredak - ADAC "Žuti anđeo" 2011:

  1. Porsche 911
  1. Audi A5
  2. Nissan Qashqai
  3. Porsche Boxster
  4. BMW serije 1
  5. BMW serije 3
  6. Audi TT
  7. Mercedes-Benz SLK