auto
0

Nissan povećava proizvodnju Qashqaija

FENA
Nissan je danas najavio da će proširiti proizvodnju Qashqaija (Dualisa), svojeg popularnog kompaktnog crossovera, većim kapacitetom tvornice u Kyushu u Japanu kako bi se zadovoljila velika lokalna potražnja i rasteretila tvornica u Sunderlandu u Ujedinjenoj Kraljevini, koja će se tako osloboditi za potrebe europskog tržišta.

Početak proizvodnje Dualisa (naziv za japansko tržište) očekuje se početkom 2008., a proizvodit će se i do 24 000 vozila godišnje.

Od svog izlaska u Europi u veljači i lansiranja u Japanu u svibnju, globalna prodaja modela Qashqai (Dualis) nadmašila je prvobitna očekivanja. Prodaja Dualisa u Japanu do danas je dosegla brojku od 9.466 vozila, a u Europi je prodano 58.051 Qashqaija. S povećanjem kapaciteta u Kyushu tvornica u Sunderlandu moći će bolje pokriti potrebe europskog tržišta.

Nissan je u lipnju najavio ulaganje od dodatnih 2,4 milijuna funti (580 milijuna jena) u tvornicu u Sunderlandu za povećanje proizvodnje Qashqaija. Zajedno s dodatnim globalnim povećanjem proizvodnje u Japanu, tim će se ulaganjem smanjiti vrijeme čekanja novog Qashqaija diljem Europe.