auto
4

Nissan objavio teasere kombija NV300

Klix.ba
Kompanija Nissan je objavila dva teasera kojima najavljuje kombi NV300.

Kombi NV300 će zamijeniti aktuelni model Primastar i svoje mjesto će naći između već dostupnih modela NV200 i NV400. Kombi će zapravo proizvoditi kompanija Renault u svom postrojenju u Sandouvilleu na sjeveroistoku Francuske, gdje će dijeliti proizvodnu traku s Renaultom Trafic s kojim će dijeliti brojne komponente. Ipak, odlikovat će ga najnoviji dizajnerski jezik "Emotional Geometry" kojem pripada i V-Motion prednja maska.

Ranije nismo imali priliku vidjeti kombije sa pomenutim dizajnom, a kupci će biti zadovoljni činjenicom da Nissan nudi petogodišnju garanciju, odnosno garanciju do 160.000 pređenih kilometara, kao i besplatnu pomoć na putu u trajanju od pet godina. Garancija će važiti i u slučaju prodaje vozila drugom i trećem vlasniku.

Nissan će više detalja objaviti u septembru, kada će kombi će biti zvanično predstavljen na Sajmu automobila u Hannoveru u Njemačkoj. Prodaja će početi nedugo nakon toga, a kombi će biti dostupan u nekoliko različitih konfiguracija kada je riječ o namjeni.

Vezani članci