Zamjena za Nissan Almeru
0

Nissan najavio rivala VW Golfu

Sarajevo-x.com
Kompanija Nissan je započela dugoročni projekat izrade svog novog automobila koji bi bio rival Volkswagenovom Golfu, što je dio njenih planova da uđe na novo auto tržište i da ponovo osvoji prostor koji je nekada zauzimao model Nissan Almera, javlja britanski Autocar.

Potvrđujući da je rad na novom malom porodičnom automobilu već u toku, Nissanov potpredsjednik Andy Palmer je izjavio da je projekat motiviran Nissanovim ciljem da postane važan igrač na 90 posto svjetskog tržišta i da podigne procenat svoje globalne prodaje automobila sa 3 procenta. Nissan se trenutno takmiči u prodaji na oko 84 posto svjetskog tržišta.

"Do danas smo narasli prolazeći pored konkurencije vrlo uspješno sa automobilima kakav je Qashqai, ali da bismo išli dalje, mi moramo i dalje da se bavimo tržištem", izjavio je Palmer.

"C segment je jedan očit primjer gdje se rast može ostvariti. Qashqai i Juke će biti u prodaji u tom tržišnom segmentu, ali da bismo se time pozabavili to znači da moramo napraviti jedan automobil koji je bolji VW Golfa", dodaje on.

Vezani članci