UAN BiH
0

FOTO+VIDEO / Nissan Juke auto godine u BiH!

Sarajevo-x.com
Kao što smo i najavili, sinoć je u Sarajevu održano svečano proglašenje automobila godine u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Udruženja automobilskih novinara BiH. Uz brojne nagrađene automobile svakako se najviše istakao Nissan Juke, osvojivši prestižnu titulu automobila godine u BiH za 2011. godinu.

U godini koja je prethodila na tržištu Bosne i Hercegovine predstavljeno je vrlo malo novih automobila. Dodatno tome, ni svi koji su predstavljeni nisu ispunili ostale uslove koje zahtjeva UAN za Izbor automobila godine. Ipak, prema nominacijama, u finalni krug za glavnu nagradu “Automobil 2011. godine” ušli su Audi A1, Nissan Juke, Hyundai ix20, Renault Fluence, Volvo S60 i Chevrolet Spark.

Članovi žirija i mediji koji su učestvovali u izboru ovogodišnjeg auta godine su: Seid Teftedarija (Hayat TV), Siniša Bajić (Autoshop magazin - TV i print), Jasmin Mržljak (Auto Plus), Almir Grebović (ProAuto - print i Internet), Muamer Tanović (Dnevni avaz), Aleksandar Novaković (Glas Srpske) i Elvir Zubović (Internet portal Sarajevo-x.com). Također, u Izbor je bio uključen i čitav niz ostalih elektronskih i printanih medija u cijeloj BiH, čiji predstavnici nisu direktno članovi žirija.

Nakon glasanja svih članova UAN-a i članova žirija, titula automobila godine u BiH je pripala Nissanu Juke, kao automobilu koji je definitivno donio najviše novosti, kako na naše tržište tako i globalno. Najbliži konkurent Jukeu bio je Volvo S60, kojem je pripalo drugo mjesto, dok je trećeplasirani bio Audi A1.

Kao što ste mogli i primjetiti tokom proteklog mjeseca, Sarajevo-x.com i UAN su ove godine omogućili posjetiocima internet portala Sarajevo-x.com da putem ankete odrede i svog favorita među kandidatima za auto godine.

Tako je, nakon 15 dana Vašeg glasanja i ukupno 4.628 prikupljenih glasova, Volvo S60 sa udjelom od 38 posto uvjerljivo odnio nagradu za "Izbor publike", koja je naravno svečano i uručena predstavništvu Volva u BiH.

Pored nabrojanih nagrada i nominacija, nagrade su dodijeljene i u ostalim kategorijama. Tako je titula “Best Buy automobil 2011. godine” uvjerljivo pripala Hyundaiju i30, dok je nagradu “Terenac/SUV 2011. godine” zasluženo dobila Dacia Duster.

Jednako važne nagrade su i za “Privredno vozilo 2011. godine” koja je pripala Volkswagen Caddyu, te “Public Relation manager 2011. godine” koja je pripala Dejani Komadini kao PR-u Renaulta i Dacije.

Prestižna nagrada “Menadžer 2011. godine” pripala je Fuadu Ahmiću iz Lexusa, a po prvi put je dodijeljena i novouspostavljena nagrada “Eco automobil 2011. godine”, koja je očekivano pripala hibridnoj Toyoti Auris HSD.

Vezani članci