auto
0

Nissan - Japanci u Muzeju znanosti u Londonu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Umanjeni model Nissanova električnog konceptnog autmobila Pivo i nekoliko drugih Nissanovih ekoloških tehnologija bit će prikazani u sklopu izložbe "Znanost opstanka" u prestižnom Muzeju znanosti u Londonu.

Intrigantna i interaktivna izložba istražuje kako bi na naše živote mogle utjecati promjene okoliša i promjene u dostupnosti resursa koje će se zbiti do 2050. Izložba je razvijena u suradnji sa znanstvenicima i istraživačima, a Nissan je sufinancira. Postav je bogat inovacijama iz cijeloga svijeta, interaktivnim igrama te konstruktorskim aktivnostima koje posjetiteljima omogućuju da saznaju kako nam znanost i tehnologija mogu pomoći da uspostavimo održiviji način života.

Umanjeni model Piva u omjeru 1:4 bit će izložen u dijelu postava pod nazivom "Kretanje", u kojem posjetitelji mogu upoznati goriva budućnosti, uključujući električnu struju, vodik i biljna biogoriva. Konceptni automobil bez ispušnih plinova, čija posve rotirajuća kabina ukida potrebu za vožnjom unatrag, prvi je put prikazan na Tokijskom sajmu automobila 2005. godine.