auto
0

Nissan i Andres Iniesta u Barceloni ispratili prvi proizvedeni Nissan Pulsar

Klix.ba
Nissanov ambasador i zvijezda nogometnog kluba Barcelona, Andres Iniesta, posjetio je Nissanovu tvornicu u Barceloni i preuzeo prvi proizvedeni primjerak kompaktnog modela Pulsar.

Nissan je proslavio isporuku prvog primjerka kompaktnog modela Pulsar. Kako bi se dostojno obilježio ovaj važan događaj, tvornicu je posjetio ambasador UEFA Lige prvaka i zvijezda nogometnog kluba Barcelona, Andrés Iniesta, koji je dobio jedinstvenu priliku da sjedne u prvi proizvedeni Pulsar.

Legendarni španski nogometaš je tvornicu u Barceloni posjetio kako bi vidio proces proizvodnje Nissanovog inovativnog kompaktnog modela, te ujedno i porazgovarao sa radnicima koji ga proizvode. Osim Pulsara, tvornica u Barceloni je zadužena i za proizvodnju modela e-NV200, Nissanovog drugog potpuno električnog vozila nakon modela Leaf, te standardnog NV200 modela, kao i modela Pathfinder i Navara.

Nakon posjete tvornici, Andrés Iniesta je rekao:”Bilo je to fantastično iskustvo posjetiti Nissanovu tvornicu u Barceloni i upoznati ljude koji su stvorili i koji proizvode jedan od najinovativnijih automobile današnjice. Ova je tvornica veoma važna za region i čast mi je da budem prva osoba koja će voziti novi Nissan Pulsar, proizveden u Barceloni.

Nissan Pulsar u prodaju kreće u jesen 2014. godine, a nakrcan je brojnim dostupnim i korisnim tehnologijama, osmišljenim da boravak u automobilu učine što ugodnijim. Redefinirajući očekivanja kupaca sa nagrađenim naprednim tehnologijama, kao što je Nissan Safety Shield, Pulsar kombinuje hrabar dizajn, tehničke inovacije i vrhunsku prostranost, kako bi donio neke nove vrijednosti u C segment.

„Nissan Pulsar je jedan od najinovativnijih automobila u našoj ponudi i čini se da je Andrés Iniesta, kao istinski nogometni inovator i jedan od Nissanovih inženjera uzbuđenja, idealna osoba za preuzimanje prvog proizvedenog Pulsara.” - izjavio je Bastien Schupp, dopredsjednik odjela za marketing pri Nissan Europe.

Marco Toro, direktor Nissan Iberia pogona prokomentarisao je: “Predstavljanje Pulsara naglašava naše ambicije i želju da inteligentan dizajn i tehničke inovacije ponudimo što široj populaciji. Osim što je globalni proizvodni centar za inovativni e-NV200, tvornica u Barceloni je ponosna što je zadužena i za proizvodnju Pulsara. Naravno, oduševljeni smo što je španska nogometna legenda tu sa nama da proslavi isporuku prvog proizvedenog primjerka.“

Nissanova reputacija predstavljanja inovativnih tehnologija dodatno je ojačana brojnim elementima opreme, obično rezervisanim za premium ili luksuzne modele. Ključne inovacije u novom Pulsaru uključuju:

Nissan Safety Shiled - skup sistema i tehnologija, koji zajedno čine sveobuhvatnu sigurnosnu mrežu.

Po prvi put u sektoru u standardnu opremu spadaju sistemi detekcije pokretnih objekata, upozorenje na napuštanje vozne trake i kontrola mrtvog ugla. Snažni, ali štedljivi turbomotori, koji nude savršenu kombinaciju performansi i efikasnosti.

Najduži međuosovinski razmak u klasi (2.700 mm), zbog čega Pulsar nudi više prostora za noge i ramena od svih rivala u klasi.

Upečatljiv dizajn sa maskom hladnjaka u obliku slova V, svjetlosnim tijelima u obliku bumeranga i naglašenim bočnim linijama.

Kao dom Nissanove evropske poslovne jedinice za lagana komercijalna vozila, Nissanov pogon u Španiji je važan dio prisustva japanske kompanije u Evropi i značajan element ukupnih proizvodnih poslova Nissana u ovoj regiji. Od tri pogona u Španiji, Barcelona je srce Nissanovih operacija u ovog zemlji, te sjedište kompanije Nissan Motor Iberica SA. Pogon u Barceloni, koji se rasprostire na preko 517.000 kvadratnih metara, u 2013. godini je proizveo 131.000 automobila, te trenutno zapošljava preko 3.500 ljudi. Barcelona je baza brojnih drugih Nissanovih jedinica, kao što je divizija Nissanovog evropskog tehničkog centra (NTCE), pogona za razvoj i istraživanje vozila i dizelskih motora.

Vezani članci